In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws

Bent u dierenarts en wilt u met ons naar Niger als ambassadeur?

23 juni 2017

Heeft u een passie voor diergeneeskunde, veeteelt en Afrika? Wilt u uw Afrikaanse collega’s beter leren kennen en hen een duwtje in de rug geven? Dierenartsen Zonder Grenzen zoekt een gemotiveerde dierenarts om ambassadeur te worden van onze organisatie en mee naar Niger te gaan! Overtuig ons van uw motivatie, ten laatste op 30 juli, en wie weet bezoekt u in januari of februari 2018 wel onze activiteiten in Niger.

Lees meer...

Wereldvluchtelingendag: micro-ondernemingen voor Malinese veehouders

19 juni 2017

In het noorden van Burkina Faso ondersteunt Dierenartsen Zonder Grenzen gevluchte Malinese veehouders bij het opzetten van microbedrijfjes. 

Lees meer...

Burkina Faso: melk voor vluchtelingenkinderen

31 mei 2017

Door conflicten in hun thuisland vluchtten heel wat Malinese veehouders de voorbije jaren naar kampen in Burkina Faso. Ze moesten de meeste van hun dieren achterlaten. De overblijvende kudde lijdt bij overmaat van ramp onder een gebrek aan water en gras tijdens het droogteseizoen. Als gevolg slagen de vluchtelingen er niet in hun traditionele maaltijden - die voornamelijk bestaan uit melk en gierst - aan te houden. Bij jonge kinderen heeft dit melktekort ernstige gevolgen.

Lees meer...

Richting Karamoja voor Inge en Elisa

27 april 2017

Net als vorig jaar konden de dierenartsen die deelnamen aan onze campagne 'Koop een geit' een reis winnen naar Oeganda, om daar kennis te maken met de activiteiten en werking van Dierenartsen Zonder Grenzen. Dit jaar kwamen Inge Jansen uit Mol en Elisa Scohy uit Neuville als gelukkige winnaars uit de bus! Zij zullen in september 2017 naar de Karamojaregio in Oeganda trekken.

Lees meer...

Een recordbedrag voor Koop een geit

26 april 2017

De resultaten van de tweede editie van onze Koop een geit-campagne mogen er best zijn: tussen februari 2016 en januari 2017 kochten jullie 1.097 geiten, goed voor een bedrag van 54.841 euro. Een schitterend resultaat dat getuigt van een sterke solidariteit en inzet, vooral onder de Belgische dierenartsen. Proficiat en bedankt!

Lees meer...

Première nieuwe tv-reeks 'Handen uit de mouwen' in Gent

26 april 2017

Dierenartsen Zonder Grenzen organiseert samen met VSDW (Veterinary Student Association for Development and Wildlife) een première van de nieuwe tv-reeks 'Handen uit de mouwen', op de faculteit diergeneeskunde in Gent.

Lees meer...

Blog

België versus Burkina Faso

Geschreven door Annelies Van Erp op 30 maart 2017

Acht maanden ben ik intussen aan de slag als Junior Assistent (BTC) bij Dierenartsen Zonder Grenzen in Burkina Faso. Als een spons neem ik nog elke dag nieuwe indrukken en informatie op. 

Lees meer...

'Vrouwen integreren in de veeteeltsector is de logica zelve'

06 maart 2017

Ter gelegenheid van internationale vrouwendag (8 maart) geeft Dierenartsen Zonder Grenzen het woord aan sterke en moedige vrouwen in Burkina Faso.

Lees meer...

Loop mee de 20 km door Brussel

15 februari 2017

Op 28 mei 2017 lopen we de 20 km door Brussel. Loop jij mee met ons topteam? Schrijf je dan razendsnel in.

Lees meer...

Een blik achter de schermen bij tv-opnames in Niger: ‘Is dit nu een schaap of geit?’

08 februari 2017 -

‘Prachtig.’ ‘Simpel, maar geniaal.’ Het enthousiasme is groot bij dierenarts Bruno en zijn dochter Janne, die diergeneeskunde studeert. Dit West-Vlaamse duo trok samen met een tv-ploeg naar Niger om zelf de handen uit te mouwen te steken en te ondervinden hoe lokale dierenartsen te werk gaan. De avonturen én gevatte opmerkingen van vader en dochter zullen in het voorjaar te zien zijn op Focus/WTV en PlattelandsTv, maar wij bieden nu alvast een blik achter de schermen.

Lees meer...
Pagina 1 van 32